MOSO Bamboo Outdoors | Udendørs Bambus Kollektion

Med introduktionen af Outdoor Kollektion har MOSO® udviklet et virkelig økologisk og holdbart alternativ til stadig mere skarpt tropisk hårdttræ.

Med Bamboo X-treme® (Ekstrem) har MOSO® udviklet et virkelig økologisk og slidstærkt alternativ til stadig mere skarpt tropisk hårdttræ. MOSO® bruger en unik patenteret proces for at forbedre hårdheden, dimensions stabiliteten, brandmodstanden og holdbarheden til et niveau, der overgår de bedste tropiske hårdttræsarter. MOSO® Bamboo X-treme® kan bruges til dækning, beklædning, massiv terrassebrædder og udendørs møbler til udendørs brug som er specielt udviklet til det udfordrende skandinaviske klima. En speciel patenteret varmebehandling proces ved 200 ° C og øget densitet (ved at komprimere bambusstrimlerne) gør MOSO® Bamboo X-treme®-materiale ekstremt slidstærkt og stabilt. Bambus arten som bliver benyttet hedder MOSO (samme navn som vores producenter).I århundreder har bambuspoler og bambuskomponenter været brugt i udendørs applikationer. Desværre er der brug for mange ekstra beskyttelsesforanstaltninger for at sikre en tilstrækkelig og acceptabel levetid. I tørre omgivelser vil polerne knække, og bambus indvendigt træmateriale vil på grund af dets høje “sukker” -komponenter let blive angrebet af mikroorganismer og svampe. I oprindelseslande kan bambus udskiftes hurtigt og omkostningeffektivt, men i vestlige lande er det ikke en mulighed.

Ny produktionsmetode såkaldt Thermo Density®-behandling er den rigtige metode til at gøre bambus egnet til udendørs applikationer.

Med denne udfordring begyndte MOSO® at undersøge og afprøve forskellige eksisterende metoder til beskyttelse af bambus i udendørs applikationer. De træbeskyttelsesmetoder, der oprindeligt blev testet, som også ofte anvendes af andre bambusleverandører, var ikke tilfredsstillende og udførte ikke i henhold til MOSO’s kvalitetsstandard. Derfor besluttede MOSO® at udvikle sin egen måde at løse problemet ved at ændre bambusens tæthed og kombinere dette med en særlig varmebehandlingsproces ved ca. 200 ° C for at forbedre bambus holdbarhed og stabilitet, der betegnes “Thermo-Density®-behandling” i denne tekst.

I 2008 blev MOSOs opfindelse registreret internationalt. I 2014 blev patentet registreret i alle europæiske lande og flere lande over hele verden. I 2009 blev de relevante laboratorie- og praktiske tests udført, hvilket viste at Thermo Density®-behandling er den rigtige metode (og i øjeblikket den eneste effektive løsning) til at gøre bambus egnet til udendørs applikationer.Højeste holdbarhed klasse

Ubehandlet bambus har en holdbarhedsklasse 5 i henhold til EN350 (ikke holdbar). Ved at modificere bambus med Thermo Density®-behandling forbedres bambusens dimensionsstabilitet med ca. 50%. Ud over stabilitetsforbedring er holdbarheden forbedret til den bedste holdbarhedsklasse, fra klasse 5 til klasse 1 (CEN / TS 15083-2 klasse 1 – simuleret kirkegårdstest, CEN / TS 15083-1 klasse 1 i henhold til EN350), uden sidestykke med enhver anden bambus udendørs produkt. Tætheden varmebehandlet bambus er også meget godt beskyttet mod overfladiske svampe (EN152, klasse 0). Denne bambus udendørs produkt opnår brugs- / risikoklasse 4 i henhold til EN335, og er det eneste bambusmateriale, der er tilgængeligt på markedet, der gør det. Det betyder, at den kan bruges i direkte ferskvandskontakt, direkte jordkontakt, og det behøver ingen yderligere behandling.

Denne holdbarhed og stabilitet og de præprofilerede afrundede kanter gør MOSO® Bamboo X-treme® massiv produkter ideelle til brug i udendørs møbler, beklædning, terrassebrædder . Den udførligt fremstillingsproces giver MOSO® Bamboo X-treme® udendørs produkter såsom terrassebrædder, paneler og bjælker mm den højeste holdbarhedsklasse, der er mulig i gældende EU-normer. Som med tropiske hårdttræ ændrer materialets farve under påvirkning af vind, regn, frost og solskin (UV-lys). Dette resulterer i en typisk naturlig gråtonetone. Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med en Lasur / olie beskytter materialet mod denne vejr relaterede misfarvning.

More oplysninger om X-treme terrassebrædder du kan læse ved at trykke her : Bambus X-treme

Et smukt naturligt hårdttræ udseende. Bliver grålig efter et års tid hvis den ikke vedligeholdes med olie. Den brune farve kan også fastholdes ved at oliere årligt.Hvis man ikke påføre udendørs olie 2x pr. år, vil terrassen få en naturlig grå farvet tone og den typiske bambus træ korn struktur vil blive mindre synlig.  Bamboo X-treme® er tilgængelig i olieret eller ubehandlet/ufærdige form. Endelig behandling efter installation med vandbaseret olie / mætning er nødvendig for alle versioner. MOSO® anbefaler at imprægnere og vedligeholde den præolierede terrassebrædder med Woca vedligeholdelses materialer. Ubehandlet dæk skal behandles med Sikkens Saturator eller Woca olie lige efter installationen.På grund af Thermo-density® teknologien, sker der ikke noget med bambus X-treme når man påføre salt på det.

Bamboo X-treme® fås i et komplet sortiment, herunder terrassebrædder, facadebeklædning, hegnplader, decking og bjælker. 

Udover dækning tilbyder MOSO® Bamboo X-treme® underrammebjælker, slut-profiler og vedligeholdelses produkter. Med MOSO®-fastgøreseselementer er der ingen synlige skruer på pladerne. Bamboo X-treme® er et naturprodukt, der kan variere i farve, korn og udseende. Brædderne har en brun til mørk brun farve, når de monteres. Farven bliver gradvist lysere brun og vil uden vedligeholdelse skifte til grå som følge af UV-stråling.

For mere information om X-treme produkter og installation oplysninger kan læses here MOSO-Bamboo-X-treme-Brochure-2020


Bamboo X-treme® Udendørs møbel bjælker

En speciel patenteret varmebehandlings proces ved 200 ° C og øget densitet (ved komprimering
bambusstrimlerne) gør MOSO® Bamboo X-treme®-materiale ekstremt slidstærkt og stabilt.
Denne holdbarhed og stabilitet og de præprofilerede afrundede kanter gør MOSO® Bamboo
X-treme® bjælker ideel til udendørs møbler.

Den udførlig fremstilling proces giver MOSO® Bamboo X-treme® udendørs bjælker den højeste holdbarhedklasse muligt i gældende EU-normer. Som med tropiske hårdttræ, materialets farve ændres under påvirkning af vind, regn, frost og solskin (UV-lys). Dette resulterer i en typisk forvirret naturlig gråtone. Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse med en lasur / olie beskytter kan man vedligeholde denne mørke farve. Bamboo X-treme® bjælker kan bruges også til special fremstillede trapper, møbler, gadebenk og skodder.

Venligst besøg vores net-butiks side for X-treme Udendørs møbel bjælker://byg-ecohome.dk/product-category/bambooxtreme/page/2 for at få et rigtig godt blik på de alle MOSO® Bamboo Solide Bjælker som vi tilbyder i vores store sortiment.


DEN NÆSTE GENERATION I UDENDØRS TERRASSEBRÆDDER OG FACADE BEKLÆDNING

Ny udendørskollektion: MOSO® Bambus X-treme® er den næste generation af bæredygtige facadebeklædning og terrassebrædder

Med MOSO® Bamboo X-treme® kan du skabe en smuk terrasse af naturligt dyrket bambus. Det økologiske og holdbare alternativ til det alvorligt truede tropisk hårdttræ.

Faktisk, på grund af den overlegen holdbarhed, behøver produktet ikke udskiftes så ofte som andre hårdttræsparter, samtidig med at man udnytter den enorme vækstkapacitet af kæmpe bambus.

Den specielle højtrykspressning (forøgelse af tætheden fra 650-700 kg / m3 til ca. 1.150 kg / m3) kompenserer mere end ulempen ved materialet brummeløshed af varmebehandlet bambus og vil kraftigt forbedre hårdheden af ​​dette produkt. Efter tryk er materialet stærkere og sværere end næsten alle andre hårdttræ i verden. Derfor kalder vi det: MOSO® Bamboo X-treme®.


Bamboo X-treme™ facadedækning brædder

Ekstremt alsidige MOSO® Bamboo X-treme® dækning materialer er tilgængelige i forskellige bredder og afhængigt af finish og overfladebehandling kan du definere din egen stil. Hvert bord har en flad og en anden slidsende overflades side: bare vælg den du kan lide bedst! Udover tilbyder vi af Bamboo X-treme®   beklædningsgenstande og hegnplader. 

For flere oplysninger om X-treme® beklædningsbrædder venligst se dette link http://www.moso.eu/en/products/flooring/bamboo-x-treme-decking

For en fuld oversigt over MOSO bambus udendørs produkter og andre inspirerende bambus design produkter henvises til Moso hjemmeside https://www.moso.eu/en/products/outdoor