BAMBUS ER VIRKELIG DEN NATURLIGE “UAFHÆNGIGE” RESSOURCER MED EKSTERNE BÆREDYGTIGHED FOR MILJØRIGTIGE PRODUKTER FOR DET DANSKE MARKED BÅDE TIL HJEMME OG VIRKSOMHEDS HUSE.

Bambusprodukter er det bedste miljøvenlige valg til de rigtige bæredygtige byggeprojekter!


Bambus miljørigtige byggeprodukter er løsningen af ​​æraen for evigt bæredygtighed!

 

HVAD ER BÆREDYGTIGHED- DET ER EN GOD GUIDE TIL RIGTIG BÆREDYGTIGHED !

Bæredygtighed. Hvad er det egentlig? At vi passer på hinanden og kloden, står nok klart for de fleste af os. Men har du helt ned i detaljerne styr på, hvad der egentlig forstås ved at være bæredygtig? Nedenfor på linket finder du en systematisk gennemgang af de vigtigste emner inden for bæredygtighed. Når du er færdig, vil du vide alt fra, hvad det kræver, at et hus er bæredygtigt til hvilken form.                                                 

Hvad er et bæredygtigt hus? Et bæredygtigt hus er karakteriseret ved, at det er bygget af miljøvenlige eller genanvendelige materialer. Derudover skal det have et reduceret energi- og ressourceforbrug. Og så skal det gøre brug af alternative opvarmningsmetoder. Kort sagt: Et hus, der består af materialer, der på alle tidspunkter i husets livscyklus har påvirket miljøet minimalt.

Er bæredygtighed godt for din økonomi? Det korte svar er JA! Det, som er godt for miljøet, er også godt for økonomien. Man kan i hvert fald argumentere for, at bæredygtighed er en rigtig god økonomisk investering på lang sigt. Økonomerne fortolker bæredygtighed som, at fremtidige generationer skal have mulighed for mindst det samme velfærdsniveau, som vi lever under nu. Det er oplagt, at natur og klima også er betydningsfuld for velfærden – og derfor kan det betale sig at spare på de ressourcer, vi forbruger af i dag. Det bruger man i stigende grad økonomiske virkemidler til.

Kilde: https://groenforskel.dk/baeredygtighed

For mere informationer om BambooTouch økologiske-venlige og bæredygtige bambus produkter venligst læst artikel Erhvervs bambus produkter – den miljørigtige og bæredygtige løsning til den danske byggebranche i den Danske Byggeri+Arkitektur største webportal her:  https://byggeri-arkitektur.dk/Erhvervs-bambus-produkter-den-miljoerigtige-og-baeredygtige-loesning-til-den-danske-byggebranche

Er pandabjørnen truet af produktionen af ​​bambus?

Overhovedet ikke. Man skal forstå, at panda bjørne (både den lille panda og kæmpen panda) bor i de bjergrige områder i midten af ​​Kina, hvor de primært bruger de lavere arter af bambus som den vigtigste fødekilde. Således bor de langt væk fra de områder, hvor de gigantiske Moso bambus arter, der anvendes til fremstilling bambus gulv, vokser. Desuden er de Moso bambus arter, der ikke engang anerkendt som fødevarer af panda bjørne. Så produktionen af ​​Moso bambus gulvbelægning tilbyder absolut ingen fare for panda!


Træ er ikke bare bæredygtigt, fordi det er træ !

Kun cirka 2 % af verdens træer skove er på nuværende tidspunkt certificerede under de globale miljøordninger FSC og PEFC uanset af de stillende krav fra moderne samfund om miljøbeskyttelse.

De fleste er heldigvis enige om, at vi skal bygge mere i træ. Træ er et fantastisk materiale med mange gode egenskaber og har en stærk bæredygtighedsporfil. Midt i ”træbegejstringen” må vi dog ikke glemme, at træ ikke bare er bæredygtigt, fordi det er træ. Det er det først, når vi har stillet krav til de forhold, det er vokset op og fældet under. Indlæg af FSC Danmark  Hele artikels indhold venligst læst i den Danske Byggeri+Arkitektur største webportal her: https://byggeri-arkitektur.dk/Trae-er-ikke-bare-baeredygtigt-fordi-det-er-trae

VIDSTE DU DET?
  Omkring halvdelen af ​​verdens tropiske skove er blevet ryddet, ifølge FAO.

70% af papiret forbruges af USA og Japan alene. Op til 28.000 arter forventes at blive uddød på grund af skovrydning. USA har mindre end 5% af verdens papir.

Hvert minut bliver fodboldens skov skåret ned.

Mennesker er blevet udnyttet Træer siden begyndelsen af ​​tiden. For os er træ på en eller anden måde som en vedvarende ressource, et evigt offer element, vi kunne hugge af for de ting, vi fandt det nyttige.
Træer har givet os mennesker vigtige ting at trives. Fra ilt til medicin op til de skønneste trægulve, vi ønsker om på en fast ejendom. Vi gør lidt for ingenting for at returnere det gode, det har for os. Fødevareproduktion har også massivt bidraget til de hurtige regnskovs opklaringer i Amazonas og andre steder på kloden.

Tragisk, som et resultat, træer træer i en blændende hastighed !. Tæt på at blive en klassisk moralsk historie, hvor Menneskets grådighed har ført til uoprettelig skade på moder Jord. Jeg er bange for, at vi snart kunne fortælle denne historie til vores børnebørn! Denne guddommelige ressource vil snart blive opbrugt, og ifølge et skøn vil Rainforests være væk for evigt inden for 100 år! MED MINDRE…..

Mens Bambus er en ’uendelig’ ressource, som vokser hurtigere end nogen anden plante da bambustræ vokser op c. 1 meter om dagen– og er CO2-neutral i hele sin livscyklus og derfor er bambus det miljørigtig og eneste evigt bæredygtig byggemateriale for menneskeheden i den nærmeste fremtid.


Bambus er ikke kun bambus da bambus er den ’uendelig’ ressource!
BAMBUS GODHED

“Der er ikke noget, som et træ kan gøre, som en bambus ikke kan.”

På den anden side har bambus mange andre applikationer, som træer ikke er i stand til. Ting som tøj, cykel, tandbørste, kul, alkohol og vil du tro på en øl af bambus? Bambus er virkelig bæredygtig i forhold til træ. Der er ikke behov for at understrege akronymet “FSC” på vores produkter. Bambus fortæller “BÆREDYGTIGHED” alle caps og fed skrift.

Bortset fra de mange potentielle anvendelser af bambus er der en faktor, der trækker bambusens miljømæssige betydning og økologiske værdi endnu mere ud. Vi taler om dets evne til at vokse til modenhed meget hurtigt. Det svarer også til en hurtigere genopfyldning af bambus tømme i naturen fra kun 3-5 år at høste. Sammenlign det med træer, der tager mindst et årti!

Bambus er den hurtigst voksende plante på planeten! Dette betyder super hurtig genopfyldning efter høst. Bambus har kun 3 til 5 år at høste, hvilket gør det til verdens mest bæredygtige naturlige materiale! Bambus kan erstatte brugen af ​​træ til næsten enhver applikation. Fra papir, tøj, kan du endda lave te ud af det. Bambus har ikke brug for gødning eller pesticider eller nogen anden form for videnskabelig landbrugs intervention for at udbrede sig godt.

Det mest slående træk er dog den naturlige skønhed med smukke korn, som giver et tydeligt designs udseende.

Vi ved, hvor vigtigt miljøvenlighed, bæredygtighed, kvalitets- og produktsikkerhed er for dit projekt. Derfor er alle vores BambooTouch produkter certificeret i henhold til de højeste internationale standarder og kvalitet kontrolleret af vores producents eget hold. 

Bambus er bedst i verden til at optage CO2 og producere ilt.Bambus kan nemt dyrkes uden brug af sprøjtemidler. Bambus er således et ideelt materiale, når vi taler bæredygtighed.Bambus kan være et særdeles bæredygtigt materiale.

Bambus er fornybart samt optager og lagrer CO2 – ligesom træ. Dertil kommer, at græsarten gror hurtigere end træ (nogle typer kan vokse 4 cm i timen), hvilket bevirker, at det optager mere CO2 og producerer mere ilt – Faktisk 35 % mere end træ faktisk.
Den unikke væksthastighed betyder sammen med en effektiv produktion at bambus faktisk absorberer mere C02 end det frigives under produktion og transport til kunden. Dette er blot en af de mange grunde til at vi har valgt at forhandle bambus produkter fra den hollandske producent , der har specialiseret sig i at producere C02-neutrale højkvalitets af bambus produkter og materiale.

BÆREDYGTIGT ØKO-BAMBUS SKOVBRUG OG FSC-CERTIFICERING

Bambus er særligt populært inden for bæredygtige byggemateriale, da det producerer 30 procent mere ilt end et almindeligt træ – og optager lige så meget CO2 på fem år, som et egetræ gør på 160 år. Samtidig kan man benytte 80 procent af bambus træet, mens man med andre træsorter kun kan udnytte 20 procent.

Hver femte af os danskere tænker faktisk bæredygtighed ind som et element, når vi skal få byggemateriale til vores hjem. 

Derfor, har vi en stor variation af 100 % økologisk-venlige, bæredygtige og slidstærke bambus gulve og andre indendørs, semi-og udendørs miljørigtige byggematerialer til anvendelse i industrielle og private byggeri indenfor hospitaler, stationer, sportsarena, kontorer, boliger, børnehave, skoler, institutioner osv.

Også, venligst tage hensyn til at alle vores bambus produkter  har CE og FSC certifikater som er den verdens førende skovforvaltnings standarder og hermed levere bambus produkter af den højeste kvalitet, med et produkt garanti på op 30 år.

Bambus vokser hurtigere end noget andet træ i verden, hvilket gør den til en af de mest bæredygtige produkter, der findes i verden.

Faktisk opskæring af bambus er den vigtigste økologiske argument, der gør bambus så unik. Hvert eneste år moder planten producerer mange nye bambus stænger, der vokser til deres fulde længde på op til 20 meter på kun et par måneder. Derfra tager det stilken omkring 5 år at få den nødvendige hårdhed til brug i holdbare produkter. I en veldrevet, moden bambus plantage de 5 år gamle stænger kan derfor høstes hvert år, samtidig med at størrelsen af ​​skoven holdes intakt. 

Den bæredygtige BambooTouch bambus træart er en kæmpe bambus plante, den vokser op til at være 20 meter høj, og den er klar til at blive høstet efter 5 år, dernæst kan den bruges til at producere bæredygtige og holdbare produkter. Dette står i skarp kontrast i forhold til de andre hårdttræ arter og deres vokse tid, som ofte tager over 50 år til at modnes og er dermed dyrere.

Alle BambooTouch bambusgulve og og bambus byggeprodukter er resultatet af bambus produkts forskning i mere end de sidste 25 år.

Derfor BambooTouch bambusgulve og erhvervs produkter for byggeprojekter er det mest bæredygtige miljøvenlige valg på byggermarked.

Det er fascinerende at tænke på at en bambus plante består af flere poler og nye skud vokser fra moder-planten hvert år. Generelt 20-25% af polerne på en bæredygtig bambus skov eller plantage kan høstes hvert år uden at reducere størrelsen af plantagen eller antallet af poler per hektar. Dette betyder, at planten ikke dør efter høst. Tværtimod, ved at høste de modne poler, udbyttet og kvaliteten af plantagen stiger.

BambooTouch eneste kilde til at producere bæredygtigt bambus materiale er fra veldrevne skove og plantager. I fremstillingen af vores bambusprodukter, rydde vi ingen skove, vi høster kun de 5 årige modne stænger, da hvis de ikke er modne kan de ikke benyttes til fremstillingen af holdbare produkter. Den ødelægger ikke omkringliggende miljø og dyrkning af bambus kræver ingen kemikalier eller insektgift da planterne indeholder et antibakterielt stof (”Bamboo kun”) som gør den naturligt modstandsdygtig overfor bakterieangreb og sygdom. Bambus kræver meget lidt vand, optager 5 gange mere drivhusgas sammenlignet med almindelige træer, og producerer 35 % mere ilt ved fotosyntese. Samtidig er bambus 100 % biologisk nedbrydelig. Til sammenligning fylder bomulds-produktion på verdensplan 2 % af det samlede landbrugsareal men står også for 25 % af det samlede forbrug af insektgifte og 10 % af det samlede forbrug af pesticider.


Bæredygtig bambus: CO2-neutral eller bedst over fuld livscyklus. Sundt indeklima – lave emissioner.

 Alle BambooTouch® bambusprodukter er også et sundt valg, da de er antistatisk og antiallergiske.

For et sundt indeklima er det vigtigt, at produkter, der anvendes indendørs har meget lave emissioner og opfylder den europæiske E1 norm. Alle BambooTouch bambus produkter opfylder denne standard, og flere af dem er endda lavet med lim uden tilsat formaldehyd og dermed overholder E0 normen, den  strengeste norm der er til rådighed.

Desuden er alle BambooTouch bambusgulve og byggemateriale blevet bedømt af rate A og A + med hensyn til emissioner af flygtige organiske forbindelser: som er den bedst mulige klassificering!

I Danmark bruger vi 80-90 % af vores tid indenfor, og derfor betyder de fysiske rammer meget for sundhed, indlæring og produktivitet. I dag bygges der ofte med blikket stift rettet på faktorer som pris pr. kvadratmeter og bygningens energiforbrug da man glemme bare om at bæredygtighed og miljørigtighed i byggematerialet betyder meget nå man bygge eller indretter indenfor boliger som skal værre i virkeligheden den rigtigt sundt hus for vores trivsel. Derfor skal nu den danske byggebranche sætte mennesket i centrum, når vi bygger.

Derfor er det meget vigtigt at sætte fokus på de positive effekter af et godt indeklima og dermed på hvordan, vi skaber bedre livskvalitet, bevægelse, indlæring og produktivitet, når vi snakker private boliger, børnehaver og kontormiljøer osv.

Vi bør fokusere på i vores bæredygtighedskrav i udbudsmaterialet, fordelt på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed samt teknisk og procesmæssig kvalitet. Også krav om lavt energiforbrug, begrænset brug af materialer med miljøskadelige stoffer, korrekt håndtering af byggeaffald, at der kan opnås et godt indeklima, og at der laves en drifts- og vedligeholdelsesplan for huset.

DGNB-certificeringen som værktøj, og det giver en struktur for at tale om bæredygtighed på projekterne og derfor man med DGNB-certificeringen kommer noget af vejen frem mod sundere bygninger, men skellet mellem anlæg og drift er stadig en stor udfordring.

Kilde: https://byggeri-arkitektur.dk/article/Sustainable-Build/Jagten-på-det-gode-indeliv også læs mere derom her:  http://www.sustainablebuild.dk


BambooTouch bambus gulve og bambus byggematerialer er miljøvenlige og C02-neutrale 

BambooTouch bambus gulve og byggemateriale er også et sundt valg, da de er anti-statisk og anti-allergifremkaldende, hvilket letter et sundt indendørs miljø.

Eco-Core® BambooTouch Bambus Skov er i overensstemmelse med en E0-forhadlenyde emission og er C02-neutral. <0,025 mg / m3 (E0-norm). Dermed alle faste BambooTouch bambus produkter er CO2 neutral og er bedre over hele livcyklsussen, 

Udover dette har BambooTouch haft det økologiske og kulstofmæssige fodaftryk af deres produkter vurderet af Delft University of Technology efter den internationale accepterede LCA-metode, og viser at alle bambusprodukter af BambooTouch® er CO2-negative over hele livcyklsussen. Som et resultat af disse certificeringer vil anvendelsen af BambooTouch® bambusprodukter muliggøre en højere certificerings-score for de vigtigste bæredygtige byggeprogrammer over hele verden: BREEAM og LEED.

Alle BambooTouch® Bambus produkter giver klare bæredygtighedfordele og dermed bidrager til en højere LEED og BREEAM certificerings score for grønne byggeprojekter. Derfor findes BambooTouch® produkter i bæredygtige referenceprojekter over hele verden. 

Bambus gulve og andre BambooTouch bambus materialer har fået FSC®-certificering.

FSC er globalt anerkendt, som den bedste og mest strenge og ansvarlige certificerings system i træindustrien. Der har været tvivl om FSC-certificering var virkelig nødvendigt for bambus materiale, da bambus vokser ikke i en “skov”, det bliver mere betegnet som græs, der har sit eget speciel måde at blive høstet på. Der er en markant efterspørgsel for bæredygtige bambusprodukter til at blive FSC-certificerede. Vores producent BambooTouch virksomhed var en af de første bambus leverandører til at blive FSC-certificeret. 


Miljøvenlige BambooTouch bambus produkters fordele er bedste i sammenligning med andre træmaterialer på bygnings mærket

Venligst læst mere informatione derom her: https://www.bambootouch.com/fr/univers-bambou


 Bambus er økologisk rent for miljøvenlige byggematerialers produktion 

Bambusprodukter og byggemateriale er en af de mest miljøvenlige byggebrug muligheder på markedet. WWF anbefaler brugen af bambusprodukterog byggematerialer som en måde at bevare miljøet på og udnytte ressourcerne ansvarligt.

Jo mere global opvarmning får opmærksomhed i nyhederne, bliver økologisk bambus produktion mere tiltrækkende. Ligesom træ, kan bambus bruges som byggemateriale, og det er meget populært for gulvbelægning og andre erhvervsmæssige anvendelse på byggemarket . Forskellen er, at bambus vokser og spreder sig hurtigt og kan let udskiftes. Det behøver ikke tage år at bambus nå sin fulde størrelse som de fleste træer gør. Faktisk kan det vokse flere meter på én dag. Bambus er ikke en naturlig målsætning for skadedyr, da det simpelthen er et græs, hvilket betyder at det vokser uden pesticider eller andre kemi anvendelse og dermed bambus er økologisk rent og produktion af bambus produkter er miljøvenlige.

Vores bambusgulve og byggemateriale er solid og meget robuste der kombinerer de bedste karakter fra forskellige træsorter (hårdhed, udseende, stabilitet) med den enorme voksende kapacitet af de meget vedvarende og bæredygtige bambus. Bambus produkter kan derfor fungere som en lovende hurtigt voksende alternativ til en tropisk hårdttræ.

 Egenskaber for bambus:
– 25% mere hård end egetræ
– 50% mindre krympning eller ekspansion end egetræ
– bearbejdet til høje tolerancer for at sikre perfekt tilpasning
– ingen elektrostatisk opladning (0 V / cm)
– velegnet til gulvvarme
– varmere end trægulve
– ingen harpikse eller tanninsyrer
– imod skimmel og insekter
– ikke allergisk


Bæredygtigt byggeri

Bæredygtigt byggeri er velskrevet inden for både internationale og europæiske standarder. For at en bygning betragtes som bæredygtig skal bæredygtigheden strække sig fra start til slut i en byggeproces. Fra råvareindvinding over brugsfasen til nedrivning, bortskaffelse og recirkulering. Bæredygtigt byggeri handler om at mindske energiforbruget – men det skal ske uden at gå på kompromis med et sundt indeklima, æstetik, komfort, økonomi og arkitektur. Vurderingen baseres på miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter.

Det kan næsten ligne en regnefejl, men hele 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug og derved CO2-udledning kommer fra landets bygninger. Det skyldes især, at en bygning, mens den bygges, bruger næsten lige så meget energi og derved udleder næsten lige så meget CO2 som hele dens levetid efterfølgende. En del af dette problem skyldes materialerne. Eksempelvis er cement en slem CO2-synder.

Det giver derfor mening at satse på bæredygtighed, siger Per Stabell Monby, projektleder og ekspert i bæredygtigt byggeri hos rådgivningsvirksomheden COWI. Ja, faktisk er der ingen vej udenom, forklarer han.

Kildehttps://groenforskel.dk/din-fremtidige-bolig