Installation og Behandling af Bambusgulve

I hensyn til miljø er alle vores bambus produkter økologisk-venlige og bæredygtige, samt vores producent BambooTouch har CE og FSC certifikationer som er verdens førende skovforvaltnings standarder og hermed levere bambus gulve og alle byggemateriale af den højeste kvalitet, med et produkt garanti på op til 30 år.          

Bambus gulve bliver moderne og attraktivt øko-valg både til hjemmet  og erhvervs boliger!

Du får et fantastisk flot gulv med bambus.


Bambusgulv og gulvvarme

Bambusgulve kan sagtens tåle gulvvarme og da bambus er hårdere og mindre fugt- og temperaturfølsomt, giver bambusgulv sig ikke nær så meget som et trægulv, der ligger oven på gulvvarme. Dog er der alligevel en del ting, du bør være opmærksom på.
For det første skal du stadig forvente, at gulvet giver sig mere i vintermånederne, når der er varme på gulvvarmen. Men da det ikke er nær så meget, som hvis du havde lagt et traditionelt trægulv, kan du oftest skjule synligheden af bevægelserne i gulvet ved at bruge en bred fodliste på omkring 2 centimeters bredde hele vejen rundt ved fodsparket. Samtidig kan du nøjes med at holde en afstand på 4-6 mm mellem gulv og væg hele vejen rundt i lokalet
Det er også vigtigt, at dit gulvvarmeanlæg giver en jævn temperaturfordeling på overfladen og er udstyret med en låsbar temperaturstyring, der begrænser temperaturen i bambusgulvet til maksimalt 27 grader. Anvender du elektrisk gulvvarme, er det endvidere vigtigt, at effekten ikke overstiger 100 W pr. kvadratmeter.
Overstiges temperatur eller effekt, er der nemlig risiko for, at carboniseringsprocessen fortsætter, så bambussen bliver mørkere. Der er dog et pænt stykke op til det sker rent temperaturmæssigt, især på de mørkere farvenuancer.
Det er også vigtigt, at gulvet har stået uden varme i minimum 2 dage, før du eller håndværkeren begynder at lægge gulvet. Husk også, at når du skruer op for varmen første gang efter gulvet er lagt, skal det gøres langsomt over en dags tid eller to. Sker det for hurtigt, kan der nemt opstå revner eller ridser i gulvet.

For at få flere oplysninger om bambusgulve, installation and vedligeholdelse venligst læs artiklen som er udgivet af BygogHjem.dk her: https://www.bygoghjem.dk/haandvaerk/renovering/bambusgulv 


Bambus gulv og installation på gulvvarme.

Når gulvbelægningen er fuldt limet, kan alle vores bambus plankegulve og parket sorter (undtagen Flexbambus model) installeres oven på gulvvarme (inkluder betongulv med vandrør).

Bemærk, at gulvbelægningen skal limes helt fast nå gulve skal installeres på gulvvarme.

Mange af os drømmer om et gulv, som ikke reagerer på ændringer i luftfugtigheden det kan nemlig gøre vores gulve grimme – også her er bambus helt fantastisk. Bambus er nemlig et mere formstabilt materiale end de træsorter, som normalt anvendes til gulve.Bambus har nemlig en overflade, som overgår langt de fleste træsorter, der bruges til gulve, når det kommer til hårdhed og slidstyrke.

Mens vores Pi Import’s BambooTouch  producenten giver kun garanti til brug med vandbåren varme og kun fuldt limed gulve. Retningslinjer for andre typer gulvvarme (elektrisk) er kun tilrådelig. Der er kun begrænset garanti fra leverandøren / producenten, da det ikke er muligt at kontrollere alle forhold, og hvis varmesystemet anvendes korrekt over tid. Varmen skal være slukket, når gulvet er installeret. Varmen skal tændes i 4 uger og slukke i 2 uger før installationen. Beton, VVS og væskepakke skal være tilstrækkeligt tørre. Følg retningslinjerne for lim- og kedelproducenten og følg rådgiveren fra gulvinstallatører / fagfolk. Den maksimale overfladetemperatur er 25 ºC. Dette gælder også for gulvområder dækket af tæpper / møbler. Udsvingene i overfladetemperaturen må ikke overstige 5ºC pr. dag. Maksimal effekt 60W / m2. Varmen skal være stabil uden kulde / varmefelter. Bemærk, at du kan opleve signifikant højere temperaturer under gulvtæppet. Gulvet skal være tæt på undergulvet. Uregelmæssigheder skal være mindre end +/- 3 mm pr. 2 meter (norsk standard). For at forhindre eller reducere gulvtørringen i varmesæsonen anbefaler vi at bruge luftfugte. Når du bruger gulvvarme, kan du opleve mere bevægelse i gulvet end ellers, såvel som mindre revner mellem tabeller.

Bambus gulve kan som enkelte andre plankegulve monteres på gulvvarme. 

Hvis dit valgte installer bambus gulv på varmegulve, skal du sørge for det følgende betingelser er opfyldt:

 • Installationen kan kun finde sted efter bestemmelse af fugtindholdet i undergulvet ved hjælp af en acceptabel betonfugtighed (Calcium Carbide metode) test. Denne værdi skal ligge under værdierne som angivet i installationsinstruktionen.
 • Det må forventes, at gulvbelægning tage mere tid end ved almindelig montage og fuger kan opstå mellem plankerne i gulvbelægning tiden – især i vinterperioden. 
 • BambooTouch®-gulv kan kun installeres på elektriske gulvvarmesystemer, når kapaciteten er mindre end 80 W / m2. På toppen af elvarmeelementerne skal der være et varmefordeling slag eller mindst 4-6 mm (for eksempel udjævnings forbindelse).

BambooTouch® gulv kan kun installeres på gulvkøling systemer, når de er udstyret med en anticondensation enhed.

 • Opvarmnings- / kølesystemet skal placeres gennem hele rummet (mindst 95% dækning af gulvareal).
 • Pladen skal mindst være 50 mm tyk (for vand systemer, minimal afstand fra overfladen til rør: 35 mm).
 • Gulvene skal limes helt til undergulvet med en lim, der er egnet til brug på gulvvarme system og skal anvendes i henhold til producentens anvisninger.
 • Temperaturmåling ‘prober’ skal indbygges på hver varmeløkke.
 • Under installationen af ​​gulvvarme opvarmesystemet bør være slukket og undergulvet skal være afkølet.
 • Varmesystemet bør ikke bruges til 2 uger efter installationen. Systemet skal opvarmes langsomt og overfladetemperaturen bør aldrig overstige 29 ° C.
 • Vi anbefaler at gøre det for både afkøling og opvarmning i små trin på ca. 3 ° C pr. 48 timer

Sørg for, at klimaet i lokalet styres godt. Ved at installere en bambus (eller et andet naturligt materiale) gulv på gulvvarme dit gulv vil tørre ud mere end under normale omstændigheder og kan derfor skrumpe.  Dette kan føre til sømme mellem pladerne. For at undgå maksimalt dette skal du skabe optimale rumforhold: en temperatur på ca. 18-21 ° C og en 40-65% relativ luftfugtighed (brug et hygrometer + termometer at overvåge dette).

 • Hvis et tæppe (eller andet stort objekt) er anbragt på gulvet under opvarmning af ovennævnte fænomener (sømme mellem brædderne, cupping og endda små revner på overfladen) kan forventes i en mere alvorlig grad (varmeopbygning).
 • Selvom der tages højde for at sikre, at disse instruktioner er nøjagtige, kan de enkelte forhold (placering, undergulv og installations procedurer) variere og er uden for fabrikantens kontrol.

Installations af bambus gulve

Bambusgulv leveres i to grundlæggende former: konstruerede planker og massive bambusplanker. Udviklet bambus er typisk installeret ved hjælp af flydende gulvmetoden: De brede planker knuses sammen og lægges over et tyndt skumgummiunderlag. Gulvet er ikke fastgjort til undergulvet på nogen måde, så installationen går hurtigt. Også

Massiv bambus med tunger og spor er installeret på samme måde som traditionelle trægulve: Den er fastgjort med negle eller hæfteklammer, med eller uden mastik. Disse metoder er mere tidskrævende – de tager mere lang tid som en flydende gulvinstallation – men de producerer et permanent, støbt gulv. Både konstruerede planker og faste planker kommer færdiggjort, så du kan bære i møblerne, så snart du installerer den sidste planke.

Installation af bambus gulve
Afhængigt af de specifikke krav som kunden har, er der flere metode til installation for Moso bambusgulv.

Fuldt limet
For fuldt ud at lime bambus gulv, skal anvendes til undergulvet (ved hjælp af en murske) lim. Herefter placeres hver plade med lim og kraftigt fastgøres den til underlag.

Flydende
I en flydende installation gulvet ‘svæver’ på undergulvet: Det er ikke limet eller naglet til undergulvet. Fordelen i forhold til fuldt ud at lime gulvet er lettere og billigere anlæg, især i kombination med Uniclic® systemet. På grund af den mulige bevægelse (shrink / svulme) af gulvet, flydende gulve kan ikke anbefales til meget store områder (hvis bredden af gulvet er mere end 8 m).     
                                                                        


Installation af bambus gulve

Modtag uforpligtende håndværkertilbud og priser med at besøge hjemmeside Håndværkertilbud – Byggetilbud.dk eller få uforpligtende tilbud på gulbelægning hos Fagexperten.dk


Behandling af bambus gulv

Bambusgulve kan afslibes og behandles på samme måde som almindelige trægulve.

Vi tilråder ikke gør-det-selv folk selv at foretage gulvafslibning, idet der er en risiko for at ødelægge bambusgulvet. Man kan behandle gulve med sæbe alene, men for at undgå gulning af bambusgulvet hvis man ikke er påpasselig med at sæbehandle ofte, tilråder at ludbehandle først. For at udjævne småskader og hakke bruges en hurtigttørrende spartelmasse.

Overflade – Afhængigt af dine krav med hensyn til funktionalitet og udseende er der flere muligheder for overfladen af din bambus parket.

Rå – Hvis en grov overflade er valgt, skal gulvet være færdig (olieret eller forseglet) efter installation. Hvilken type / mærke kan du enten vælge selv eller du kan kontakte os for rådgivning.

Olie – Med denne behandling opretholdes bambus naturlige udseende, og eventuelle skader er nemme at reparere. Mange bruger A-mærket WOCA på dine forolierede gulve. Efter installationen skal et ekstra oliebeskyttende lag påføres gulvet. Pleje kan ske med WOCA plejeolie.

Tætning – En lak giver din bambus parket en god og stærk beskyttelse bruger de øverste mærker Bona og Treffert til sine lakkerede gulve.

Bona og Treffert maling er relativt mat (lavglans) og nem at passe på med Bona Cleaner og Polish.

Sealed-farvet – BambooTouch tilbyder en bred vifte af farvede gulve. Som med de lakerede gulve er overfladen relativt matt (lavglans) og nem at passe på med Bona Cleaner og Polish.

Børstet – Normalt har BambooTouch gulvene en glat, jævn overflade. Ved at børste overfladen opnås en subtil strukturering, der viser en naturlig bambusfiberstruktur.

Dette skaber et unikt udseende, og jordens hårdhed er lidt forøget.


Vedligeholdelse af bambusgulve – Sådan gør du!

Der gælder generelle regler for vedligeholdelse for bambusgulv, som til et hver andet trægulv:

Partikler af snavs og snavs indført udefra kan medføre betydelig skade på et gulv over tid. Undgå dette ved at placere dørmåtter ved åbningen af ​​alle udvendige døre, og sørg for at rengøre dem ofte.
Fastgør gulvbeskyttere til bunden af ​​dine møbler, især dem, der flyttes regelmæssigt som stole. Hvis du er familie med kæledyr, skal du holde deres klør trimmer regelmæssigt for at undgå unødvendige ridser.

Ved regelmæssig vedligeholdelse kan du støvsuge gulvet med et børstehoved eller med børstehårene ned. Du kan også feje gulvet med en blød elektrostatisk kost eller en flad miskrofibermop.
Selvom bambus er vandfast, skal du straks tørre alle udslip for at forhindre, at pladerne udvides og bliver ujævne.
Mopping gulvet med en neutral PH-rengørings middel anbefales til at fjerne snavs uden at skade bambusplankerne. Man skal selvfølgelige ikke overdrive med vand. Rengøringsprodukter specielt til bambusgulve er også tilgængelige.

Der findes 3 forskellige produktions metoder;
Plain pressed
Strimler er placeret vandret og limet sammen for at skabe en bredt linjemønster med det karakteristiske bambus noder synlige.
Side pressed
Strimler er placeret lodret og limet sammen for at skabe en smart linjemønster med bambus noder synlig på en subtil måde.
High Density®
Strimlerne komprimeres og limet under høj tryk, skaber en elegant tilfældig linje mønster. Resultatet er et gulv, der er endnu hårdere end den bedste tropiske hårdttræ arter.

I forhold til vedligeholdelse skiller ingen af disse 3 typer ud. For nogle handler det mere om gulvets udseende og andre vælger eksempelvis High Density® fordi den er mere hård og slidstærk end de to andre. Det betyder dog ikke at plain og side pressed ikke er slidstærke.

Venligst læs her mere om Vedligeholdelse Af Bambus Flooring : https://da.p-mbuilders.com/caring-for-bamboo-flooring-28827

Kilder:Da.P-MBuilders.com


Renovering af bambus gulv er forholdsvis enkelt

Bambusgulve kan være efterbehandlet på to forskellige måder. Enten med olie eller med lak. Bambusgulv er en af de mest slidstærke gulvtyper der findes, og særdeles velegnet som gulvbelægning. Bambus har været brugt som gulvbelægning i Asien i mange hundrede år. Bambus forbinder vi med noget plantemateriale, men den type bambus der bruges af vores producent til fremstilling af gulve er faktisk træ i opbygning. Bambus er derfor lige som alt andet trægulv i forbehandling, efterbehandling samt rengøring og vedligeholdelse. Det er desværre ikke alle der kan levere et lige godt resultat, så sørg for at det er en virksomhed der har nogle gode referencer og virker troværdige. Et bambus gulv kan efterbehandles som alle andre trægulve med olie, lak eller lud. Bambusgulve skaber hygge og udgyder varme i boligen og kan holde i mange år uden at blive forældede og så er det oven i købet nemt at genskabe Bambusgulvenes oprindelige udseende. Derfor er en gulvbehandling med gulvolie eller olie og lud det bedste. I forhold til mange andre trægulve, så er bambus et meget formstabilt gulv, og “arbejder” meget lidt ved skift i temperatur of luftfugtighed. 

Et bambus gulv slibes på almindelig vis.

Et bambus gulv kan renoveres på almindelig vis. Disse slibes ned med sandpapir som har en fin korn (korn 150 eller finere) eller der skal bruges et slibenet på en runelpolermaskine. Herefter støvsuges grundigt for at fjernes slibestøv. Ved lakering er det vigtigt med en god udluftning, men vær opmærksom på at holde temperaturen på minimum 18 grader på de kolde årstider. Lakken udlægges med 2 eller 3 lag alt afhængig af gulvets beskaffenhed og hvor længe man ønsker at det skal holde, På nye – eller afhøvlende gulve skal der bruges 3 lag. Voks kan bruges på alle typer trægulve, hvor porrefyldning af træets overflade ønskes.  Kilde: http://bambusgulv.blogspot.dk

Bambusgulve – Gulvafslibning af bambusgulve giver et smukt resultat

Bambus er et godt alternativ til de traditionelle gulvtyper, og så har den fordelen at være fra et bæredygtigt skovbrug. Når en bambus bliver fældet, så skyder den fra bunden igen og er klar til en ny fældning efter 4 år. Derfor er bambusgulve noget af det mest miljøvenlige gulvbelægning der kan anvendes.Vi forbinder hårdt træ med eg på de skandinaviske breddegrader, men bambus er mere hårdt end egetræ. Så der er virkelig tale om et ‘hårdtræsgulv’ som er slidstærkt og modstandsdygtigt overfor ridser, hakker og almindelig slidtage. Det er velegnet som gulvmateriale og er lige så velegnet til for- og efterbehandling, rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Kilde: http://gulvabc.dk/bambusgulve-gulvafslibning-af-bambusguvle