Bambusen

Giver transport med båd forurening?

I modsætning til hvad mange tror, ​​er søtransport det mest miljøvenlige transportmiddel med hensyn til udledning af drivhusgasser.
Transport af en kvadratmeter BambooTouch®-gulv med båd er ansvarlig for udledningen af ​​0,39 kg kulstofækvivalente drivhusgasser. Dette transportmiddel giver derfor mindre forurening end at bruge lastbiler til at importere det samme areal af eg fra Europa og Østen.
Transport af en kvadratmeter BambooTouch® producerer næsten 85 gange mindre forurening end den gennemsnitlige belgier på én dag (gennemsnitlig belgier udleder 33 kg kulstofækvivalenter pr. dag)
Transport af en kvadratmeter BambooTouch®-gulv udleder lige så meget drivhusgas som en gennemsnitlig benzinbil, der rejser 1,2 km
Det fodspor, som planeten kan klare, er 2.000 kg kulstofækvivalent om året pr. person.

Hvor kommer den bambus, som BambooTouch® bruger, fra?

Moso-bambusen (Phyllostachys Pubescens), der bruges af BambooTouch®, kommer fra Kina, hvor der er 3 millioner hektar til rådighed: Det er den største reserve af denne sort af bambus i verden. De gigantiske bambusskove, der strækker sig så langt øjet rækker, omtales som ‘bambushavet’.
Kineserne var de første til at forvandle kæmpe moso bambus til gulve og byggepaneler. De er stadig førende på markedet, når det kommer til disse produkter, både med hensyn til kvalitet og med hensyn til deres produktionsvolumener. Vietnam producerer gulve ved hjælp af en anden variant af bambus, hvis knaster er mere markante, og produktionsmængderne er lavere end i Kina.
Vi ved, at lande som Indien og Madagaskar i øjeblikket afprøver produktion af gulve ved hjælp af kæmpe moso-bambus. Hold øje med dette rum…

Hvilken slags bambus bruges af BambooTouch®?

BambooTouch® gulve og paneler er lavet af skove af kæmpe bambusplanter, også kaldet moso (Phyllostachys Pubescens). Dette er den mest brugte bambusart i byggebranchen såvel som til brug af unge planter. 1 hektar kæmpe bambus producerer mellem 6 og 10 tons sukkerrør hvert år. Denne sort af bambus vokser med en hastighed på 0,25 m om dagen og når sin voksenhøjde på omkring 24 m efter 2 til 3 måneder. Moso-bambus er bemærkelsesværdig med hensyn til, hvor hurtigt den vokser og dens udbytte pr. hektar samt dens hårdhed og tætheden af ​​dens fiber (fra klasse 7 til klasse 10).
Den høstes efter at have vokset i 5 år, hvilket garanterer optimal modenhed.

Er bambus hårdere end eg?

Bambus er hårdere end eg. Lodrette og vandrette bambusgulve er 33 % hårdere end eg, men bambusgulve fra BamWood-serien er mere end dobbelt så hårde som egsgulve og er fuldstændig modstandsdygtige over for skarpe hæle og andre stød.

Er bambus virkelig økologisk?

Bambus er et træagtigt græs, der optager 30 % mere CO² end et løvfældende træ, svarende til 12 tons CO²/år/person.
Bambus behøver ikke at blive transplanteret, i modsætning til andre træsorter. Det er en plante, der vokser rigtig hurtigt og kan bruges, så snart den har vokset i 5 år, mod 50 til 70 år for eg.
Så dyrkning af bambus hjælper dramatisk med at reducere drivhuseffekten.
Der er mere end 3.000.000 hektar mosobambus (Phyllostachys Pubescens) til rådighed til enhver tid.
BambooTouch® bruger kun velkendte og velrenommerede efterbehandlingsprodukter. Det er det bedste naturlige og naturligt økologiske alternativ til træ.

Er bambus mere økologisk end eg?

Ja, for det meste af det egetræ, der bruges til gulvbelægning i dag, kommer fra Østen eller Kina.
Dette øger produktionsomkostningerne for egetræ markant, såvel som virkningen af ​​vejtransport, som er lige så høj, hvis ikke højere, end transport med båd.
Omkostningerne ved forarbejdning og opbevaring af træ i form af energi er også meget højere for eg end for bambus.

Er bambus virkelig hårdt?

BambooTouch® udvikler sig med parket-encore plus alle produkternes klasser: BamWood®.

BambooTouch® har udviklet et endnu hårdere gulv: BamWood®, som er overlegent i forhold til alle kendte træsorter, bortset fra Ipe.
Bambus hårdhed er ikke en myte. Bambus opnår sin maksimale hårdhed, efter at den har vokset i 5 til 7 år. Før dette er det ‘relativt’ blødt: Det er derfor vigtigt at bruge bambus, der er modnet.

  Funktioner BBT BamWood BBT vandret BBT Lodret Egetræ Bøg
Brinell hårdhed 8.3 4.0 4.0 3.8 3.8
Densitet kg/m³ 1.050 650 700 710 730
Statisk bøjningsstyrke kg/cm² 1.300 856 985 1.070 1.100

 

Koster bambus det samme som eg?

Kun moso bambus (Phyllostachys Pubescens) kan bruges til at producere kvalitetsgulve, så det skal importeres. Der er flere stadier i produktionsprocessen for et bambusgulv end for et gulv lavet af traditionelt træ.
Men for den samme kvalitet er bambus stadig billigere end eg, da skovbrugsprocessen er enklere, og produktionsanlæggene producerer deres egen energi ved at bruge biprodukter fra fremstillingen.
Ud over dette er bambus en rigelig råvare.

Er der forskellige kvaliteter af bambus?

Bambus findes i tre kategorier: klasse A, klasse B og klasse C. Hver kvalitet svarer til kvalitet, forbundet med stokkens alder, når den skæres.
Graderne B og C kan genkendes ved synet: betydelige forskelle i farver, fremtrædende knaster osv. samt ringere tekniske egenskaber: bambus, der er skåret for ungt, har et luftfugtighedsniveau, der er for højt, hvilket bidrager til dets ustabilitet; hårdheden af ​​bambus, der er for ung, er også lavere end for bambusskåret, når den er moden (5 til 7 år).

Gulve

Hvilken lim skal du bruge til at lime BambooTouch®-gulve?

BambooTouch® anbefaler brugen af ​​polymerbaseret elastisk enkeltkomponentlim uden opløsningsmidler eller isocyanater. Disse meget effektive lime giver
også fordelen ved at udsende meget lave niveauer af flygtige organiske stoffer.
De er desuden nemme at påføre, bliver hurtigt modstandsdygtige, mærker er nemme at rengøre, og de er velegnede til gulvvarme.

Eg har ingen lim, men det har bambus

Det er ikke længere tilfældet, da egetræsgulve i dag er flerlags: Dette involverer limning af et lag egetræ på limede træpaneler. Bambusgulve indeholder ikke mere lim end egetræsgulve og overholder komfortabelt de strengeste E- og E0-standarder. Ud over dette er mængden af ​​lim, der bruges til fremstilling af bambusgulve, meget lav: kun 2 eller 3 % af slutproduktet.

Kan BambooTouch®-gulve bruges som et flydende gulv?

Ja, BambooTouch®-gulve kan bruges som et flydende gulv, lige så nemt som hvis det limes.

Kan du lægge BambooTouch®-gulv på gulvvarme?

Ja, cross-ply BambooTouch®-gulve kan lægges på gulvvarme ved lave temperaturniveauer (under 27°). Bambuss termiske modstand er potentielt lav: R=0,072 m² k/w.
Der er dog specifikke tekniske krav til lægning på gulvvarme, så vi anbefaler også, at du taler med en med speciale i lægning af gulve på gulvvarme.

Er der forskellige kvaliteter af bambus?

Bambus findes i tre kategorier: klasse A, klasse B og klasse C. Hver kvalitet svarer til kvalitet, forbundet med stokkens alder, når den skæres.
Graderne B og C kan genkendes ved synet: betydelige forskelle i farver, fremtrædende knaster osv. samt ringere tekniske egenskaber: bambus, der er skåret for ungt, har et luftfugtighedsniveau, der er for højt, hvilket bidrager til dets ustabilitet; hårdheden af ​​bambus, der er for ung, er også lavere end for bambusskåret, når den er moden (5 til 7 år).

Hvilken lim skal du bruge til at lime BambooTouch®-gulve?

BambooTouch® anbefaler brugen af ​​polymerbaseret elastisk enkeltkomponentlim uden opløsningsmidler eller isocyanater. Disse meget effektive lime giver
også fordelen ved at udsende meget lave niveauer af flygtige organiske stoffer.
De er desuden nemme at påføre, bliver hurtigt modstandsdygtige, mærker er nemme at rengøre, og de er velegnede til gulvvarme.

Hvad er et gulvs slidlag?

Slidlaget er det øverste lag af gulvpladen, som kommer i direkte kontakt med sko, møbler og døre. Det er den mest udsatte del af gulvbrættet, og den der skal klare alle ydre angreb. Det er også den del af gulvbrættet, der er svækket under den slibning, der skal til for at tilføje et efterbehandlingsprodukt, eller når gulvet skal repareres.
Jo tykkere og hårdere slidlaget er, jo længere holder gulvet.

I hvilke rum i et hus kan BambooTouch® bruges?

Uden begrænsning er bambusgulv velegnet til ethvert rum i huset, inklusive stuer, badeværelser og soveværelser… Såvel som i offentlige rum eller områder, der oplever hård brug som kontorer, butikker og restauranter. Til badeværelser anbefaler vi at montere et gulv, der er lakeret fra fabrikken.

På hvilken overflade kan BambooTouch® gulve lægges?

Bambusgulve kan lægges på alle typer overflader. Afretningslagret eller gulvet skal være tørt, hårdt og glat for at sikre, at det holder. Der må ikke være en niveauforskel på mere end 2 mm pr. lineær meter. Afretningens eller overfladens fugtighedsniveau skal være under:
– 2,6 % for cementgulve
– 0,5 % for anhydritgulve

Hvad er BamWood®?

I modsætning til BambooTouch® lodrette eller vandrette gulve fremstilles BamWood® ved at presse tynde strimler af bambus sammen tilfældigt. Denne eksklusive fremstillingsproces giver gulvet enestående stabilitet og hårdhed. I BambooTouch®-serien er det BamWood®, der ligner traditionelle trægulve mest.

Er der forskelle i nuance i valget af det samme produkt?

Alle BambooTouch®-produkter er af samme kvalitet, og kontrol gennem hele fremstillingsprocessen er meget streng, når det kommer til homogeniteten af ​​produktnuancer. Men hvad angår træ, er bambus et 100% naturprodukt, så der kan være farvevariationer!
Hvert panel, hvert gulvbræt og hvert tilbehør er unikt, hvorfor der kan være nogle små forskelle mellem nuancen af ​​det ene gulvbræt og det næste. For at minimere disse farveforskelle anbefaler vi at blande gulvbrædderne fra forskellige kasser, når du lægger dit gulv.

Er bambusgulve stabile?

Bambus er naturligt stabil. BambooTouch® konsoliderer denne stabilitet ved at bruge en 100% bambus 3-tværlags produktionsmetode.

BambooTouch BamWood BambooTouch vandret BambooTouch Lodret Egetræ Bøg
Dimensionsstabilitet (lineær kontraktion) 0,55 % 0,41 % 0,46 % 0,40 % 0,51 %

 

Fugtighedsniveauet for hvert gulvbræt i et BambooTouch®-gulv er perfekt homogent (6 til 9%). Hvis dette ikke er tilfældet, kan ændringer i luftfugtighedsniveauet ændre gulvbræddernes dimensioner og dermed forårsage spændinger og bevægelser i et gulv, når det først er lagt.

Beklædning

Hvor kommer den bambus, som BambooTouch® Outdoor bruger, fra?

Den gigantiske “moso”-bambus (Phyllostachys Pubescens), som vi bruger, kommer fra Kina, hvor der er 3 millioner hektar til rådighed: Det er den største reserve af denne sort af bambus i verden. De gigantiske bambusskove, der strækker sig så langt øjet rækker, omtales som ‘bambushavet’.
Kineserne var de første til at forvandle kæmpe moso bambus til gulve og byggepaneler. De er stadig førende på markedet, når det kommer til disse produkter, både hvad angår kvalitet og i forhold til deres produktionskapacitet. Vietnam producerer gulve ved hjælp af en anden variant af bambus, hvis knaster er mere markante.

Hvilken sort af bambus bruges af BambooTouch® Outdoor?

Vores terrasseprodukter er lavet af skove af kæmpe bambusplanter, også kaldet moso (latinsk navn: Phyllostachys Pubescens). Dette er den mest brugte bambusart i byggebranchen. 1 hektar kæmpe bambus producerer mellem 6 og 10 tons stokke om året. Denne sort af bambus vokser med en hastighed på 25 cm om dagen og når sin voksenhøjde på omkring 24 m på 2 til 3 måneder. Kæmpebambus er bemærkelsesværdig med hensyn til, hvor hurtigt den vokser, dens udbytte pr. hektar, dens hårdhed og tætheden af ​​dens fiber (klasse 7 til 10).

Er der forskellige kvaliteter af bambus?

Bambus findes i tre kategorier: klasse A, klasse B og klasse C. Hver kvalitet svarer til kvalitet, forbundet med stokkens alder, når den skæres.
Graderne B og C kan genkendes ved synet: betydelige forskelle i farver, fremtrædende knaster osv. samt ringere tekniske egenskaber: bambus, der er skåret for ungt, har et luftfugtighedsniveau, der er for højt, hvilket bidrager til dets ustabilitet; hårdheden af ​​bambus, der er for ung, er også lavere end for bambusskåret, når den er moden (5 til 7 år).

Er BambooTouch® Outdoor-produkter virkelig sunde?

Bambus er et sundt produkt, der ikke indeholder harpiks, syrer eller PCP. Dens formaldehydemissioner ligger et godt stykke under detektionstærsklen og europæiske standarder. Det er et næsten fuldstændig rådbestandigt materiale.
BambooTouch® Outdoor bruger kun velkendte og velansete efterbehandlingsprodukter, med VOC-emissioner under det niveau, som er godkendt af EU.

Hvorfor vælge BambooTouch® Outdoor?

For at tilbyde fejlfri kvalitet garanterer BambooTouch® Outdoor streng kontrol, fra produktionsfabrikken til det øjeblik, dets produkter leveres.
Med bevidsthed om problemer relateret til sundhed og miljø, bruger BambooTouch® Outdoor kun monterings- og efterbehandlingsprodukter, der overholder de strengeste europæiske standarder.

Er bambus virkelig hårdt?

Bambus hårdhed er ikke en myte. Bambus opnår sin maksimale hårdhed, efter at den har vokset i 5 til 7 år. Når den er yngre, er den ‘relativt’ blød: Det er derfor vigtigt at bruge bambus, der er modnet.
Pålidelige test, udført i velrenommerede nationale laboratorier, har vist, at bambuss Brinell-hårdhed er høj: 9,5 kg/mm ​​– til en densitet på op til 1200 kg/m³.
Dette er sværere end andre arter af eksotiske træsorter.

Er bambus virkelig økologisk?

Bamboo is the best natural alternative to wood. It is a plant that grows really fast and can be used as soon as it has been growing for 5 years, compared with 60 years and more for oak and other exotic species.
Bamboo does not need to be transplanted, unlike other wood species.
There are more than 3,000,000 hectares of moso bamboo (Phyllostachys Pubescens) available at all times.