Bambusgulv vedligeholdelse, installation og gulvvarme

Bambusgulv – et godt alternativ til de traditionelle sorter

Hvis du har muligheden, så er der mange gode grunde til at vælge et gulv lavet af bambus. Det er bæredygtigt og slidstærkt, og du går ikke på kompromis med æstetikken.

Det er ikke mange, der ved det, men bambus er særdeles velegnet til trægulve. Det er et yderst hårdt materiale, som derfor er virkelig slidstærkt og egner sig godt til et gulv, der bliver brugt meget. Med et slidstærkt gulv i særklasse, kan du være sikker på, at det holder år efter år uden, at du behøver at bekymre dig om at skifte det ud.

Det er bæredygtigt og slidstærkt, og du går ikke på kompromis med æstetikken. Det er ikke mange, der ved det, men bambus er særdeles velegnet til trægulve. Det er et yderst hårdt materiale, som derfor er virkelig slidstærkt og egner sig godt til et gulv, der bliver brugt meget.

Udover at bambus er et stærkt materiale og derfor er velegnet til at bruge i din bolig, så har bambus endnu en fordel; det er en plante, der vokser virkelig hurtigt. Dermed er det en fornuftig og bæredygtig løsning, hvis du vil gå efter bæredygtige materialer til dit byggeri eller dit hjem.

Kilde: https://www.gulvafslibningcenter.dk/bambusgulv-et-godt-alternativ-til-de-traditionelle-sorter

Bambus gulv og installation på gulvvarme.

Bambusgulve kan sagtens tåle gulvvarme og da bambus er hårdere og mindre fugt- og temperaturfølsomt, giver bambusgulv sig ikke nær så meget som et trægulv, der ligger oven på gulvvarme. Dog er der alligevel en del ting, du bør være opmærksom på.
For det første skal du stadig forvente, at gulvet giver sig mere i vintermånederne, når der er varme på gulvvarmen. Men da det ikke er nær så meget, som hvis du havde lagt et traditionelt trægulv, kan du oftest skjule synligheden af bevægelserne i gulvet ved at bruge en bred fodliste på omkring 2 centimeters bredde hele vejen rundt ved fodsparket. Samtidig kan du nøjes med at holde en afstand på 4-6 mm mellem gulv og væg hele vejen rundt i lokalet
Det er også vigtigt, at dit gulvvarmeanlæg giver en jævn temperaturfordeling på overfladen og er udstyret med en låsbar temperaturstyring, der begrænser temperaturen i bambusgulvet til maksimalt 27 grader. Anvender du elektrisk gulvvarme, er det endvidere vigtigt, at effekten ikke overstiger 100 W pr. kvadratmeter.
Overstiges temperatur eller effekt, er der nemlig risiko for, at carboniseringsprocessen fortsætter, så bambussen bliver mørkere. Der er dog et pænt stykke op til det sker rent temperaturmæssigt, især på de mørkere farvenuancer.
Det er også vigtigt, at gulvet har stået uden varme i minimum 2 dage, før du eller håndværkeren begynder at lægge gulvet. Husk også, at når du skruer op for varmen første gang efter gulvet er lagt, skal det gøres langsomt over en dags tid eller to. Sker det for hurtigt, kan der nemt opstå revner eller ridser i gulvet.

Venligst læs mere om Alt om Rengøring og Vedligeholdelse af bambusgulve her https://da.insterne.com/pleje-og-vedligeholdelse-af-bambusgulve


Bambus gulv og installation på gulvvarme.

Når gulvbelægningen er fuldt limet, kan alle vores BambooTouch® bambus plankegulve og parket sorter (undtagen Flexbambus model) installeres oven på gulvvarme (inkluder betongulv med vandrør).

Bemærk, at gulvbelægningen skal limes helt fast nå gulve skal installeres på gulvvarme.

Mange af os drømmer om et gulv, som ikke reagerer på ændringer i luftfugtigheden det kan nemlig gøre vores gulve grimme – også her er bambus helt fantastisk. Bambus er nemlig et mere formstabilt materiale end de træsorter, som normalt anvendes til gulve. Bambus har nemlig en overflade, som overgår langt de fleste træsorter, der bruges til gulve, når det kommer til hårdhed og slidstyrke.

Mens vores BambooTouch producenten giver kun garanti til brug med vandbåren varme og kun fuldt limed gulve. Retningslinjer for andre typer gulvvarme (elektrisk) er kun tilrådelig. Der er kun begrænset garanti fra leverandøren / producenten, da det ikke er muligt at kontrollere alle forhold, og hvis varmesystemet anvendes korrekt over tid. Varmen skal være slukket, når gulvet er installeret. Varmen skal tændes i 4 uger og slukke i 2 uger før installationen. Beton, VVS og væskepakke skal være tilstrækkeligt tørre. Følg retningslinjerne for lim- og kedelproducenten og følg rådgiveren fra gulvinstallatører / fagfolk. Den maksimale overfladetemperatur er 25 ºC. Dette gælder også for gulvområder dækket af tæpper / møbler. Udsvingene i overfladetemperaturen må ikke overstige 5ºC pr. dag. Maksimal effekt 60W / m2. Varmen skal være stabil uden kulde / varmefelter. Bemærk, at du kan opleve signifikant højere temperaturer under gulvtæppet. Gulvet skal være tæt på undergulvet. Uregelmæssigheder skal være mindre end +/- 3 mm pr. 2 meter (norsk standard). For at forhindre eller reducere gulvtørringen i varmesæsonen anbefaler vi at bruge luftfugte. Når du bruger gulvvarme, kan du opleve mere bevægelse i gulvet end ellers, såvel som mindre revner mellem tabeller.

VIGTIGT Hvorfor kommer der åbninger?
Der er som regel årsagen er fugtighed der kan give store permanente fuger mellem gulv brædderne, brædderne kan slå sig eller sta vene i lamelgulve kan i værste fald løsne sig.
Man skal huske at ligger bjælke tæt og gulvunderlaget som skulle være bedst flelags og stærk især når jorden under gulvet ikke er betonet , ellers bliver gulvbelagning ustabil ellers brædderne vil langsomt løsne sig, fordi fugten nemmere trænger ind i gulvet.

Bambus gulve kan som enkelte andre plankegulve monteres på gulvvarme. 

Hvis dit valgte installer BambooTouch® gulv på varmegulve, skal du sørge for det følgende betingelser er opfyldt:

 • Installationen kan kun finde sted efter bestemmelse af fugtindholdet i undergulvet ved hjælp af en acceptabel betonfugtighed (Calcium Carbide metode) test. Denne værdi skal ligge under værdierne som angivet i installationsinstruktionen.
 • Det må forventes, at gulvbelægning tage mere tid end ved almindelig montage og fuger kan opstå mellem plankerne i gulvbelægning tiden – især i vinterperioden. 
 • BambooTouch®-gulv kan kun installeres på elektriske gulvvarmesystemer, når kapaciteten er mindre end 80 W / m2. På toppen af elvarmeelementerne skal der være et varmefordeling slag eller mindst 4-6 mm (for eksempel udjævnings forbindelse).

BambooTouch® gulv kan kun installeres på gulvkøling systemer, når de er udstyret med en anticondensation enhed.

 • Opvarmnings- / kølesystemet skal placeres gennem hele rummet (mindst 95% dækning af gulvareal).
 • Pladen skal mindst være 50 mm tyk (for vand systemer, minimal afstand fra overfladen til rør: 35 mm).
 • Gulvene skal limes helt til undergulvet med en lim, der er egnet til brug på gulvvarme system og skal anvendes i henhold til producentens anvisninger.
 • Temperaturmåling ‘prober’ skal indbygges på hver varmeløkke.
 • Under installationen af ​​gulvvarme opvarmesystemet bør være slukket og undergulvet skal være afkølet.
 • Varmesystemet bør ikke bruges til 2 uger efter installationen. Systemet skal opvarmes langsomt og overfladetemperaturen bør aldrig overstige 29 ° C.
 • Vi anbefaler at gøre det for både afkøling og opvarmning i små trin på ca. 3 ° C pr. 48 timer

Sørg for, at klimaet i lokalet styres godt. Ved at installere en bambus (eller et andet naturligt materiale) gulv på gulvvarme dit gulv vil tørre ud mere end under normale omstændigheder og kan derfor skrumpe.  Dette kan føre til sømme mellem pladerne. For at undgå maksimalt dette skal du skabe optimale rumforhold: en temperatur på ca. 18-21 ° C og en 40-65% relativ luftfugtighed (brug et hygrometer + termometer at overvåge dette).

 • Hvis et tæppe (eller andet stort objekt) er anbragt på gulvet under opvarmning af ovennævnte fænomener (sømme mellem brædderne, cupping og endda små revner på overfladen) kan forventes i en mere alvorlig grad (varmeopbygning).
 • Selvom der tages højde for at sikre, at disse instruktioner er nøjagtige, kan de enkelte forhold (placering, undergulv og installations procedurer) variere og er uden for fabrikantens kontrol.

Installations af bambus gulve

Bambusgulv leveres i to grundlæggende former: konstruerede planker og massive bambusplanker. Udviklet bambus er typisk installeret ved hjælp af flydende gulvmetoden: De brede planker knuses sammen og lægges over et tyndt skumgummiunderlag. Gulvet er ikke fastgjort til undergulvet på nogen måde, så installationen går hurtigt. Også

Massiv bambus med tunger og spor er installeret på samme måde som traditionelle trægulve: Den er fastgjort med negle eller hæfteklammer, med eller uden mastik. Disse metoder er mere tidskrævende – de tager mere lang tid som en flydende gulvinstallation – men de producerer et permanent, støbt gulv. Både konstruerede planker og faste planker kommer færdiggjort, så du kan bære i møblerne, så snart du installerer den sidste planke.

Installation af BambooTouch bambus gulve
Afhængigt af de specifikke krav som kunden har, er der flere metode til installation for BambooTouch bambusgulv.

Fuldt limet
For fuldt ud at lime bambus gulv, skal anvendes til undergulvet (ved hjælp af en murske) lim. Herefter placeres hver plade med lim og kraftigt fastgøres den til underlag.

Flydende
I en flydende installation gulvet ‘svæver’ på undergulvet: Det er ikke limet eller naglet til undergulvet. Fordelen i forhold til fuldt ud at lime gulvet er lettere og billigere anlæg, især i kombination med Uniclic® systemet. På grund af den mulige bevægelse (shrink / svulme) af gulvet, flydende gulve kan ikke anbefales til meget store områder (hvis bredden af gulvet er mere end 8 m).     
                                                                        


Modtag uforpligtende håndværkertilbud og priser med at besøge hjemmeside Håndværkertilbud – Byggetilbud.dk eller få uforpligtende tilbud på gulbelægning eller for gulv reparation hos https://www.gulvafslibningcenter.dk samt også hos Fagexperten.dk