ØKO-VENLIGE FSC og CE Mærkninger for Moso Bambus Gulve og BAMBUSPRODUKTER

 

MOSO fører verdensomspændende certificeringer af bæredygtige øko-venlige bambusprodukter

MOSO er den eneste bambusproducent verden over, der har grundigt vurderet det nøjagtige miljømæssige fodaftryk af sine produkter efter de førende internationale standarder for miljørapportering. Officielle LCA-undersøgelser (ISO 14040/44) udført af DELFT University of Technology har bekræftet, at alle solide MOSO® bambusprodukter er CO2-neutrale eller bedre over hele livscyklussen, fra “vugge til grav”. De seneste LCA-resultater blev også præsenteret af MOSO sammen med INBAR (http://www.inbar.int/) på COP 21-klimakonferencen i Paris i december 2015.

LCA-rapporten konkluderer, at fremstillingen af ​​MOSO ® bambusprodukter i Kina, forsendelse til Europa og bortskaffelse af materialet ved forbrænding til el produktion i Holland, har et netto negativt CO2-fodaftryk. Det skyldes de betydelige skovrejsning og skovrejsning bambusprojekter i Kina, der øger kulstofmængden i skoven, samt erstatning af fossile brændstoffer i END OF LIFE baseret på relevante affaldsscenarier i Holland.

Desuden udgav MOSO i 2016 en miljøbeskyttelseserklæring (EPD) i henhold til EN 15804 for sit produktsortiment. Som et resultat af gennemsigtigheden i miljørapporteringen og den lave miljøpåvirkning bidrager MOSO® bambusprodukter også til en højere score i de førende bæredygtige byggesertificeringssystemer LEED og BREEAM.

For mere information se certifikater: https://www.moso.eu/en/node/170#paragraph-779

Dyrkning og høst af bambusstængerne er inkluderet i beregningerne. Der er ikke blevet brugt gødninger eller pesticider. Høstning af modne stilke finder sted med machetes og nogle gange motorsave. Bambus høstes som en landbrugsafgrøde og vil vokse tilbage automatisk efter den årlige høst på 20-25% af de modne stilke (klar til høst efter 4-5 år). Som følge heraf sker der ikke nogen skovrydning. Bambusstængerne transporteres til strimmel fremstilling fabrikker til første behandling. Transport af stilkene er lavet med lastbiler i forskellige størrelser. Afstande for denne EPD er baseret på prognoser fra producenten. Efter høsten er de modne bambusstænger opdelt i længderetningen, og den indre og ydre hud fjernes. Derefter bliver strimlerne mekanisk revet / knust, termisk modificeret, lagt i et limbad, placeret i forme og under højt tryk og temperatur presset til store, tætte paneler. Fra disse paneler samles brædder og bjælker til at erhverve slutproduktet. På grund af den patenterede ThermoDensity®-behandling øges produktets holdbarhed, hårdhed og dimensionsstabilitet kraftigt. Miljøprodukterklæringen i henhold til EN 15804 er overholdt.


Øget sundhed og kvalitetskrav for sundt miljø og indeklima

Ud over bæredygtighed bliver kvalitets- og sundhedsmæssige krav stadig vigtigere og endog obligatoriske i flere europæiske lande. For eksempel i Frankrig og Tyskland (AgBB) er emissionen af flygtige organiske forbindelser (VOC) for et sundt indeklima bundet til strenge emissionsgrænser. Efter 1. Januar 2015 også i Belgien reguleres udledningen af flygtige organiske forbindelser. Van der Vegte: ‘Omfattende VOC-test af berømmelsen Bremer Umweltinstitut har vist, at alle MOSO® bambusgulve let opfylder disse kriterier og er endda klassificeret som A og A + i Frankrig: den bedste klassificering muligt!

EU-standard for CE mærkning til bambus gulve

En af de største certificering udviklinger i de senere år er udviklingen af en særskilt EU-standard for CE-mærkning af bambusgulve. MOSO har sammen med det hollandske standardiseringsinstitut NEN ført til at udvikle en særskilt harmoniseret europæisk standard for bambusgulv for at opfylde strenge krav til kvalitet, sikkerhed og sundhed. Van der Vegte: ‘Efter mange års ledelse i Task Group Bamboo Flooring under arbejdsgruppe CEN / TC 175 WG33 er vi meget tilfredse med at have en standard klar, der kan bidrage til at sikre kvaliteten af bambusgulv produkter på det europæiske marked. Vi forventer, at denne nye standard offentliggøres officielt af Europa-Kommissionen i løbet af sommeren 2015. Nu hvor alle de krævede certificeringer er i orden for bambus, ser vi ikke mere begrænsninger mod en grøn bambus baseret revolution i byggebranchen. 


Den 1. juli 2013 trådte EU’s Byggevareforordning i kraft.

Siden da, skal alle produkter der indgår varigt i bygningsværker have CE-mærkning (CE Conformité Européenne ) i overensstemmelse med denne forordning. Desuden skal produkterne ledsages af en Ydeevneerklæring(DoP) der deklarerer produktets karakteristika, og er let tilgængelig for forbrugerne. En standardiseret Ydeevneerklæring letter arbejdet for konstruktører og bygherrer, da alle nødvendige oplysninger er samlet i ét dokument. Det gør det også lettere at sammenligne produkter fra forskellige producenter. CE-mærkningen skal være stemplet på produktet, eller fastgjort til det med en etiket eller lignende. Hvis det ikke er muligt at fastgøre mærkningen på produktet, skal denne fremgå af emballagen eller forsendelsesdokumenter. CE-mærkningen er normalt påtrykt pladen på ikke-overfladebelagt WISA krydsfiner. For overfladebelagt krydsfiner, fremgår CE-mærkningen af pakken. Mærkningen kan også findes på forsendelsesdokumenter og på fakturaen.

MOSO har fik også FSC certifikations som er den verdens førende skovforvaltnings standarder.

FSC certificering sikrer, at produkter kommer fra ansvarligt forvaltede skove, der giver miljømæssige, sociale og økonomiske fordele. FSC-principperne og kriterierne udgør et fundament for alle skovforvaltnings standarder globalt, herunder FSC US National Standard (v1.0), der styrer skovforvaltnings certificering i USA og hele verden.

Du kan finde flere oplysninger om FSC certificering – venligst se hjemmeside: https://us.fsc.org/en-us/certification

    Du kan også læse om alle MOSO Certifikater her: https://www.moso.eu/en/bamboo/certifications

 

Venligst besøg vores net-butik byg-ecohome.dk/shop for at få et rigtig godt blik på de alle  bambus gulv modeller og andre produkter som vi tilbyder i vores store sortiment, produceret af 100% økologisk venlige og bæredygtige Moso art bambus sort som er det moderne svar på nutidens krav til bæredygtigt byggeri og dermed vi bidrage med vores nye bæredygtige løsninger til Danske byggesektoren. 

 


                          Videofil:  Hr. David Trujillo vil tale mere om de fantastiske overordnede kvaliteter af Bamboo.