Bambus gulvtyper

Salget af bambusgulve er vokset eksponentiel i løbet af de sidste rakker år, og det er nemt at se hvorfor. Bambus er attraktiv, overkommelig, holdbar, tilgængelig i snesevis af farver, og den dyrkes og høstes på en miljømæssige forsvarlig måde.

Bambus ligner træ, føles som træ og skærer som træ. Det lugter endda som træ. Og det er meget tættere end de fleste hård-træer, herunder ahorn og eg, så det er ideelt til gulvbelægning. Men bambus er slet ikke træ – det er græs. Og fordi det er græs, er bambus et af de hurtigst voksende planter i verden. Bambus kan høstes efter kun fire eller fem år. Til sammenligning tager det typisk mellem 30 og 60 år, før hårdttræ kan formale til gulve. Endvidere regenererer bambus efter skæring, og den samme plante kan høstes igen kun fire eller fem år senere. Prøv det med et egetræ. 

Med et bambusgulv vil du opleve en storslået kombination af bæredygtighed og ekstrem slidstyrke !

Bambusgulve kan fås I flere forskellige typer:

 

  • Lamelplanker nemt og hurtigt at montere som et svømmenede gulv oven på en eksisterende gulvbelægning
  • Plankegulve leveres som lange, brede planker, der kan bruges både som svømmende gulv, fuldklæbes eller lægges på strøer. Denne gulvtype er velegnet til gulvvarme.
  • Kraftigt lamelgulv med klikmontering, oftest kaldet ekstrem, er velegnet til brug på arealer med megen trafik eller ekstra kraftige belastninger. Monteres nemt som almindelige klikgulve på et underlag, der kan klare de fremtidige belastninger.
  • Højkantsparketer ligesom det kraftige ekstrem-gulve velegnet til steder, hvor der færdes mange mennesker eller hvor der skal bæres store belastninger. Er skabt ved at lime bambussen sammen på højkant, sådan som det også ses på spæk brædder og bordplader i bambus og skal lægges som et fuldklæbet gulv.
  • Skibsplankegulv med gummifuge, der gør det muligt at skabe det rigtige maritime look, uden at gulvet fremstår med svindrevner hele året. Lægges på strøer, som fuldklæbet eller svømmende.
  • Terrassebrædder er det også muligt at få i bambus. De findes i mørke nuancer og monteres på samme måde som traditionelle terrassebrædder i træ.      

 

Du kan også læse på Engelsk om alle stile af Moso Bamboo Gulve her 1-Styles of Bamboo

For mere inspiration tjek dette link http://www.moso.eu/en/products/bamboo-flooring