På grund af dens særlige vækst og specifikke cellestruktur er bambus egenskaber meget ens og endda overlegne i hårdttræ. Af denne grund kan bambus sammenlignes med træ.

Nedenfor finder du de vigtigste tekniske egenskaber ved BambooTouch® bambusgulve, læs FAQ for at finde mere information og se vores videoer:

Trækmodstand:
Bambus er ekstremt hårdt og stærkt. Bambus stråtækte består af cellulosefibre, ligesom et træ, men i modsætning til træ indeholder dets lange fibre lignin og silica.
Bambusens hule morfologi kombineret med de jævnt fordelte noder på stilken øger dens laterale styrke.
Dens fibre har en trækstyrke på 40 kp/mm², højere end nogen anden normal træfiber, som når 5 kp/mm², og højere end strukturel stålfiber, der når 37 kp/mm². Derudover er bambus blød, let og fleksibel efter behag.

Brinell-hårdhed:
Brinell-testen består af måling af mærket efterladt i træet af en hård stålkugle med en diameter på 10 mm udsat for en belastning på 500 til 3000 kg, afhængigt af sagen.
Fortolkningen af ​​testen er beregningen af ​​forholdet mellem arealet af mærket efterladt af bolden og kraften, hvormed den falder.
Ifølge denne test er bambus 27 % hårdere end amerikansk rød eg og over 13 % hårdere end amerikansk ahorn (kilde: ASTM 1037 Procedures)

Stabilitet:
BambooTouch®-gulve har en dimensionsstabilitet på 0,0144 og er derfor 2,5 gange mere stabile end de fleste træsorter, der normalt bruges til gulvbelægning.
Bambus er rådfast og meget ufølsom over for fugt og temperaturændringer, hvilket gør den velegnet til gulvvarmesystemer.

Termisk modstand
Bambus har en værdi på R=0,072 m²K/W. Det er en god termisk leder, hvilket er en fordel for dens anvendelse i gulvvarme.

Formaldehydemission:
Formaldehydemissionen er 87 gange lavere end den strenge tyske E1-standard (europæiske standarder).

VOC-emission:
Test udført af BBRI har vist, at VOC-emissioner fra bambusgulve ligger langt under den europæiske standard (EN 717-1), ligesom TVOC- og TSVOC-emissioner (EN 15052).

CO2-fodaftryksneutral:
CO2-neutraliteten er blevet verificeret gennem hele livscyklussen for BambooTouch® massivt trægulve.

Brandmodstand:
BambooTouch® gulve har bestået ISO 11925-2 brandmodstandstest og har opnået CFL – S1 klassificeringen i henhold til EN13501-1 standarden.

Video: Dans på dit BambooTouch-gulv