Om Bambus Gulve / Oversigt af Bambus Gulve Typer

Bambus er hårdeste end de andre træsorter, og et bambusgulv er derfor utroligt slidstærkt.

Forskellen mellem bambusgulve og trægulve

Mens bambus- og trægulve har mange af de samme funktioner, såsom slid- og brandbestandighed, har de også klare forskelle. Der er andre forskelle i bambusgulvmateriale, hvor den mest bemærkelsesværdige er bambusens højere trækstyrke og den lavere termiske udvidelseskoefficient, hvilket betyder, at bambusgulvet er mindre modtagelige for virkningerne af temperatur og fugtighed end trægulvet

Bambusgulve er lidt anderledes end trægulve, men dets fremstillingsproces giver mulighed for et bredere udvalg af udsejlingsmuligheder end trægulve.

Bambusgulve lever længere end almindelige trægulve

Da bambusplanten vokser i tynde stænger, er bambusgulve anderledes sat sammen end almindelige trægulve. For at komme til at minde om klassiske trægulve skæres bambusstængerne ud i tynde strimler, som limes sammen, således, at bambussen får samme form som træbrædder. Dette gør dog ikke, at gulvene er mere skrøbelige end massive trægulve. Tværtimod er bambusgulve faktisk særdeles hårdføre sammenlignet med trægulve. Hårdheden på gulve måles i ’Brinell-værdi’. Jo højere Brinell-værdi gulvet har, jo hårdere er det. Bøge- og ege gulve ligger på 3,4-3,7 i Brinell-værdi, mens bambusgulve kommer helt op på 4,7. Bambusgulvene er altså en del hårdere end trægulve, og det har sine fordele. Fx er det med til at forlænge gulvets levetid.

Kilder://www.energihjem.dk/bambusgulve

For at få mere viden venligst læst her om Hvorfor-vælge-bambus-gulv . Du kan læse mere her på Engelsk om  De 3 grunde til, at Moso Bamboo er det bedre gulvvalg


Bambus gulve er absolut lige så hårdt og slidstærkt som andre former for gulvbelægning

Regelmæssig almindeligt presset eller siden pressede bambus (se stilarter http://www.moso.eu/en/products/bamboo-flooring) gulv er endda hårdere end eg, så bambus gulvet vil vare meget lang tid.

Alle Moso Bambus gulve er komprimerede High Density Styles som forskellige sorter af dem du kan se her https://www.moso.eu/en/products/flooring er endnu hårdere end de hårdeste tropisk hårdttræ arter og er derfor endog anvendes i høj trafik områder i offentlige og kommercielle projekter. Desuden er alle Moso bambus gulv har et meget tykt toplag, hvilket betyder, at hvis ønsket gulvet kan slibes adskillige gange over tid.

Du kan også læse på Engelsk om alle stile af Moso Bambus Gulve her 1-Styles of Bamboo

BAMBUSGULV KAN FÅS I FLERE FORSKELLIGE TYPER:

  • Lamelplanker nemt og hurtigt at montere som et svømmenede gulv oven på en eksisterende gulvbelægning
  • Plankegulve leveres som lange, brede planker, der kan bruges både som svømmende gulv, fuldklæbes eller lægges på strøer. Denne gulvtype er velegnet til gulvvarme.
  • Kraftigt gulv med klikmontering, oftest kaldet ekstrem, er velegnet til brug på arealer med megen trafik eller ekstra kraftige belastninger. Monteres nemt som almindelige klikgulve på et underlag, der kan klare de fremtidige belastninger.
  • Højkantsparketer ligesom det kraftige ekstrem-gulve velegnet til steder, hvor der færdes mange mennesker eller hvor der skal bæres store belastninger. Er skabt ved at lime bambussen sammen på højkant, sådan som det også ses på spæk brædder og bordplader i bambus og skal lægges som et fuldklæbet gulv.
  • Skibsplankegulv med gummifuge, der gør det muligt at skabe det rigtige maritime look, uden at gulvet fremstår med svindrevner hele året. Lægges på strøer, som fuldklæbet eller svømmenede.
  • Terrassebrædder er det også muligt at få i bambus. De findes i mørke nuancer og monteres på samme måde som traditionelle terrassebrædder i træ.      

For mere inspiration tjek dette link http://www.moso.eu/en/products/bamboo-flooring


FAQ: Alt om Bambus Gulve

Hvordan skal bambusgulv være færdig?

I det væsentlige kan alle almindeligt anvendte træ behandling produkter også anvendes til bambus. Valget af en bestemt finish (olie, lak, voks, etc.) til en bambus gulv er primært bestemt af de krav, som forbrugerne har med hensyn til hårdhed, glans, farve og vedligeholdelse. For yderligere oplysninger henvises til behandling https://bambus.byg-ecohome.dk/installation-og-behandling sektionen på denne hjemmeside. 

Hvordan kan en flad bambus gulv bord foretages fra runde og hule bambus stilk?

Kort sagt, stængler den er opdelt i forskellige strimle, der er flået og høvlet at erhverve rektangulære lige strimle. Disse strimle kan behandles på forskellige måder for forskellige farver, og derefter presses sammen til en bambus gulv bord. For en fuld forklaring af produktionsprocessen henvises til følgende side https://bambus.byg-ecohome.dk/produktions-process

Hvad er strandvævet bambus gulv?

Strandvævet bambus er en særlig type af bambus gulvbelægning, hvor rå bambus strimle komprimerer under højt tryk for at skabe et gulv med en hårdhed overlegen tropisk hårdttræ arter. Strandvævet bambus gulve har en elegant tilfældig linje mønster, som er værdsat af mange kunder. Vores producent MOSO anvender udtrykket “high density” for sin strandvævet bambus gulve, og tilbyder denne stil i de fleste af sine produktgrupper.

Har bambus gulve miljørigtig overfladebehandling ?

Overfladebehandlingen er både miljørigtig og af højeste kvalitet. Olierne kommer fra danske Trip Trap wood Care WOCA, som er “Dansk indeklima-mærket”, og lakkerne er en UV-lak fra svenske Bona, som er kendt for bl.a. indeklimavenlige løsninger.

Hvad er forkullede bambus gulv?

Forkullede bambus gulv er betegnelsen for bambus gulve fremstillet af strimle, der er dampet at erhverve en lys brun farve. I Moso sortiment forkullede bambus gulv er mærket under farven Karamel for mere information venligst tryk her: Bamboo-flooring-products 

For at finde ud af hvilket gulvmodel passer bedst for dig venligst kigge her : Moso Floorselector   


For at få overblik af MEST POPULÆRE GULVMODELLER venligst tryk nedenfor på den ønskende bambus gulve modeller

Alle slags af bambus gulve og andre bambus byggematerialer som vi har til salg du kan finde ved at trykke her på  WEB-BUTIKKEN  hos byg-ecohome.dk.

Bambusgulv er meget slidstærkt og er forholdsvis en ny træsort på det danske og skandinaviske marked.Når man taler om bambusgulv, tænker man på en bambuspind der støtter en blomst ude i haven, men bambus, i forbindelse med gulv er noget helt andet. Der er ingen former for gulvbelægning der kan slå bambusgulve, som er in og som danner trends i vort moderne samfund. Vi forbinder hårdt træ med eg på de skandinaviske breddegrader, men bambus er mere hårdt end egetræ. Så der er virkelig tale om et ‘hårdtræsgulv’ som er slidstærkt og modstandsdygtigt overfor ridser, hakke og almindelig slidtage. Et massivt gulv der er vedligeholdt, er også en salgsparameter den dag du skal sælge.  

For at få flere oplysninger om bambusgulve, installation and vedligeholdelse venligst læs artiklen som er udgivet af BygogHjem.dk her: https://www.bygoghjem.dk/haandvaerk/renovering/bambusgulv 


MED ET BAMBUSGULV VIL DU OPLEVE EN STORSLÅET KOMBINATION AF BÆREDYGTIGHED OG EKSTREM SLIDSTYRKE 

Der er rigtigt miljøvenlige bambusgulve for enhver!


Bambus – er den bedste kilde til at producere miljørigtige bæredygtige byggematerialer

Bambus ligner træ, føles som træ og skærer som træ. Det lugter endda som træ. Og det er meget tættere end de fleste hård-træer, herunder ahorn og eg, så det er ideelt til gulvbelægning. Bambus er et trælignende træagtige græs. Bambus, når det høstes, kræver det ikke genplantning, moden bambus har et omfattende rodsystem, der fortsætter med at sende nye skud i årtier. Og fordi det er græs, er bambus et af de hurtigst voksende planter i verden. Bambus kan høstes efter kun fire eller fem år. Til sammenligning tager det typisk mellem 30 og 60 år, før hårdttræ kan formale til gulve. Endvidere regenererer bambus efter skæring, og den samme plante kan høstes igen kun fire eller fem år senere. Prøv det med et egetræ. 

Egenskaber for bambus gulve:
– 25% mere hård end egetræ
– 50% mindre krympning eller ekspansion end egetræ
– bearbejdet til høje tolerancer for at sikre perfekt tilpasning
– ingen elektrostatisk opladning (0 V / cm)
– velegnet til gulvvarme
– varmere end trægulve
– ingen harpikse eller tanninsyrer
– imod skimmel og insekter
– ikke allergisk

Vores bambus gulve er installeret på samme måde som traditionelle trægulve og derfor man skal få også tilsvarende tilbehør for at få  installeret gulve på det rigtigt måde.


 Vi har også til salg alle gulvtilbehør materielle og vedligeholdelse midler som du kan finde med at trykker her: https://bambus.byg-ecohome.dk/product-category/tilbehoer

For en fuld oversigt for alle tilbehør produkts information, datablad og  teknisk specifikationer venligst læst her: Catalogue_EN_Accessories_LQ